ape yg kite nk uat bile jadi macam ni??bleh kongsi pendapat x..

View previous topic View next topic Go down

ape yg kite nk uat bile jadi macam ni??bleh kongsi pendapat x..

Post  nadya on Sat Oct 09, 2010 9:35 pm

ect: masalah rumahtangga.sy perlukan kaunseling dan nasihat

sy nk bertanya masalh sy dan klo bleh nk mintak pendapt ..ni tntang masalah umh tangga sy yg bru sy dirikan pada bulan 7 baru2 ni..tp perkahwinan kami dkat songkla..sebelum ni suami sy keje same ngn sy di kl tapi die dpt tawaran keje kerajaan.semenjak dpt keje kerajaan suami sy terus berlagak.die ade perempuan lain..die abaikan sy.mase ni sy belum berkahwin dgn sy dan sy dah terlanjur ngn die dan mgandung 4bulan.die paksa tuk gugur kan kandungan kalo mahu die tanggungjawab.sy buntu dan mgikut ape yg die nk.pastu sy dapt thu di kedah die hidup dgn perempuan lain..akhirnye sy paksa die untuk bertanggungjawb tok berkahwin dgn sy.dan die bawa ke songkla.pas kahwin sy duk di sane tapi hari2 dipukul,dipijak,ditumbuk dibelasah macm binatang.bile sy bgthu die sy tak datang bulan die terus pijak perut sy,tapi perasaan syg sy x pernh berubah dkt suami sy sampai satu hari pada bulan puasa dah terlalu teruk die pukul sy.kuargaa sy dtg ambik sy bawa pulang ke kl.sebulan lepas tu sy dapat berita die ditangkap basah dgn perempuan yg bekerja sama dgn die.hancur hati sy.selama sebulan die xpernah bg nafkah zahir dan batin untuk sy.dan sy sekarang ni xtahu nak buat macm mane..patut ke sy teruskan umah tangga sy atau berhenti..kes sy dipukul telah dibuat laporan polis.bile sy bertemu keluarga suami sy untuk berbingcang,kuarga suami sy suruh suami sy ceraikan sy.ape patut sy buat..syg sy masih ade kalo boleh sy nk rumah tangga sy macm owg lain tapi sy xtahu macm mane nak buat..tlg la bantu sy .

nadya

Posts : 1
Join date : 09/10/2010

View user profile

Back to top Go down

jgn mengharap

Post  addiz on Mon Oct 25, 2010 3:33 am

jgn mengharap.. bukan nya dlm drama.. ada happy ending.. ikut saja nasihat org tua.. nak berubah bukankannya sekelip mata. atau setahun dua. cinta sayang x kenal siapa. usia masih muda , masa masih panjang..... jgn sia2kan... anggapkan semuanya dugaan.... klu nak sakit terus lah memuja dan mengaharap pada sidia... guna akal.. jangan guna perasaan..

addiz
Guest


Back to top Go down

please jgn dera diri sendiri

Post  alyn on Thu Jan 13, 2011 12:21 pm

salam...tolonglah syg diri sndri berbanding suami yg xpernah menyanyangi anda....kalau dia betul syg, dier takkan buat awak mcm tu...perbuatan memukul tidak boleh dimaafkan...even suami sy sendiri marah mcm mana pun dier takpernah pukul saya...walaupun sy pernah cabar dier...
tandanya suami masih mampu kawal marah dan berfikir panjang....saranan sy, tolonglah cari suami yg lain...tinggalkan org yg tidak mahu mengasihi anda...pleaseee

alyn
Guest


Back to top Go down

Re: ape yg kite nk uat bile jadi macam ni??bleh kongsi pendapat x..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum