mohon agar diberi kekuatan

View previous topic View next topic Go down

mohon agar diberi kekuatan

Post  baldu biru on Mon Apr 23, 2012 1:41 pm

assalamualaikum..
aku knl gn sombdy y bt aku lupe 1st love ak..dlm tmpoh perkenalan selama hmpir 2tahun bt aku sayang die..tp xsangka dlm masa y sama die ad cple jgk dgn org len.sumpah aku xtau selama ni aku kawan dgn pkwe org..die ckp die syg ak lbh dr mastura(1st cple die)..tp dlm fb ak tgk die in relationship with her...ak tye byk kali and then baru die bgtau sume..time tu xtau nk ckp pe..ak xmarah klu die bgtau aku awal2 bnde ni.ak leh tarik diri sblm aku syang die..tp ak dah smpai tahap sayang,tu y susah nk tinggal..
selama hmpir 2 thun knl ak mengharapkan agar hubungan kteorg smpai ke jinjang pelamin..tp bile dh tau bnde ni,ak rse cm tah,xtau nk wtpe..last2 ak amik keputusan biarkan die dgn mastura wlaupun berat sgt hati..aku selalu tye npe die xckp awl2 die ad mastura?

td tgk fb abg die,die dh tunang gn mastura..mengigil jp tgn aku ni..aku klu blh nk sgt jmpe die,tp die dh jd tunang org..aku kene lupekan sume tu..

aku jd cmni coz die la org y buat aku lupekan 1st love ak..1st love ak kawin gn shbt baik ak y dulunya serumah,sebilik,sekatil..tp xsgke die pn wt aku cm2 jgk..

hari2 aku doa moga diberi kesabaran y kuat..tp hati aku bukan sekeras sekukuh besi waja..Nk taip post ni pn teragak2..Aku cuba nk crik penganti,tp hati aku mcm tertutup..sejujurnya,ak lgsg xmrah pe y die wt cuma ak rasa terkilan sgt2..

baldu biru

Posts : 1
Join date : 23/04/2012
Age : 28
Location : Johor

View user profile

Back to top Go down

Re: mohon agar diberi kekuatan

Post  siti z. 292 on Sat Sep 07, 2013 6:19 pm

baldu biru >>> saya harap awak bersabar okay. Setiap masalah akan ada jln penyelesaiannya. Setiap yang berlaku merupakan kenangan kan? waima pahit sekali ,,ia tetap jadi kenangan dan sejarah dalam hidup kita.

Apa kata sy cadangan awak belajar menghargai hidup yang awak ada..? its good actually because we will free to do what we want .. Selagi tidak melanggar hukum syarak . Awak lupakan perkara lama.jd kan pengalaman hidup yang tidak menyekat awak. jdkan ia suatu pengajaran dalam kita berkwan dengan org lain( pengajaran untuk sy juga).

Hidup untuk dinikmati, Sentiasa cuba dekatkan diri dgn Allah juga..zikir sentiasa di hati ,,di bibir berzikrullah,insyaALLAH hati akan tenang. Mohon doa dr Allah..insYAALLAH , pasti yang MAHA ESA memberi yang lebih baik kepada kita semua.

Ceria ceria selalu =J

siti z. 292

Posts : 4
Join date : 07/09/2013
Age : 29
Location : putrajaya

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum