Masalah keluarga and studies

View previous topic View next topic Go down

Masalah keluarga and studies

Post  hafiz on Tue Mar 20, 2012 7:11 am

Salam, saya dibesarkan oleh seorang ibu tunggal semenjak berumur 7 tahun bersama dengan 3 beradik saya yang lain. Saya sekarang sedang mengikuti kelas persediaan untuk melanjutkan pelajaran ke UK dalam bidang perubatan di bawah tajaan biasiswa. Final exam saya bulan May ini tetapi saya sangat tidak bersedia untuk mendudukinya kerana masalah keluarga. Family saya langsung tidak mengambil berat mengenai pembelajaran saya. Mereka terlampau percaya bahawa saya mampu untuk mengatasi segala cabaran dengan mudah sedangkan saya rasa sangat keseorangan. Saudara mara give a huge expectation on me because i'm the 1st one in the family to study medicine. My mom has changed a lot. She used to be really caring and thoughtful tapi sekarang perangainya tak asing macam remaja muda.She behaves like a 20 years old. Rambut diwarnakan, baju ketat, bf keliling, sometimes bhs kesat dikeluarkan n etc. Saya sangat kecewa because i do not want to lose the mother i once loved so much. my siblings sume dah besar2 n they just dont care whether i exist or not. kadang2 saya benci untuk balik rumah sbb my family is such a hypocrite. Financially, famili kitorang mmg tak stabil but we behave like we're so darn rich!saya takut dan risau sbb masalah ini selalu membuat saya tak tenang n susah nak studies?tolong sumone please. i juz don't know what to do. I have a great future ahead of me but these things are pushing me too far. kadang2 rase mcm nak give up je! Tolong! Sad

hafiz

Posts : 1
Join date : 20/03/2012

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum