buntu balak kuat nafsu

View previous topic View next topic Go down

buntu balak kuat nafsu

Post  kesha_maisara on Fri Jan 27, 2012 3:13 am

kawan2... tolong laa saya... ape patut saya buat bile balak saya kuat nafsu sex... mcm2 die mintak dari saya... tapi saya jenis jage maruah... bila saya x bg, die akan marah2 saya.. merajuk.. bile saya terang kan yg ape die mintak tu akan mengundang kan dosa, sebalik nye die akan ungkit pakaian saya... die kate saya memakai seluar ketat lg dosa...tapi saya terang kan yg perzinaan yg akan berlaku kalo saya layan kehendak die... saya buntu pikir masalah nii.... ape patut saya buat??? die baik dari smua hal... tapi keburukan nye die x dpt kawal nafsu die... tolong saya.. Crying or Very sad Crying or Very sad

kesha_maisara

Posts : 1
Join date : 22/01/2012

View user profile

Back to top Go down

Reply

Post  meisana on Wed May 02, 2012 7:31 pm

"kawan2... tolong laa saya... ape patut saya buat bile balak saya kuat nafsu sex... mcm2 die mintak dari saya... tapi saya jenis jage maruah... bila saya x bg, die akan marah2 saya.. merajuk.. bile saya terang kan yg ape die mintak tu akan mengundang kan dosa, sebalik nye die akan ungkit pakaian saya... die kate saya memakai seluar ketat lg dosa...tapi saya terang kan yg perzinaan yg akan berlaku kalo saya layan kehendak die... saya buntu pikir masalah nii.... ape patut saya buat??? die baik dari smua hal... tapi keburukan nye die x dpt kawal nafsu die... tolong saya.. "

Adik, kakak rasa sebaik-baiknya adik ubah dulu cara pakaian adik. Memang betul nafsu lelaki senang naik kalau nampak perempuan seksi. Kita tidak akan faham sebab kita bukan lelaki. Percayalah cakap kakak. Kedua, kuatkan diri dengan Tuhan. Lelaki yang betul2 sayang kita tidak akan sanggup rosakkan kita. Trust me. He loves u because of lust. Not for the sake of God. Jika perlu, jauhkan dari dia sebelum sifat liar dia menjadi2. Bagi dia masa untuk settle down his lust. Mungkin sekarang dia sedang dirasuk. Adik solat jangan tinggal ye.. Feel free to contact me if u need any advise. Dont ever give up your body to him!

meisana

Posts : 1
Join date : 02/05/2012

View user profile

Back to top Go down

comment

Post  thisismeandilikeit on Fri Jul 13, 2012 1:46 am

saya setuju dengan meisana. Islam menyuruh wanita menutup aurat dengan sempurna memang untuk melindungi maruah kita, dan melindungi kita dari gangguan lelaki.
"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani."
-surah al-Ahzaab ayat 51

kan ALLAH yang menciptakan kita. Dia tahu sifat hamba-Nya yang lelaki, dan sebab itulah Dia nak melindungi hamba-Nya yang perempuan dengan arahan ni.

Awak, semua orang memang ada kebaikan dan kelemahan. Dan lumrahnya, orang memang baik sangat-sangat masa bercinta. Mungkin awak tak nak kehilangan dia sebab bagi awak dia sangat baik. Tapi, kalau dia betul-betul baik dan betul-betul sayangkan awak, dia sepatutnya lindungi awak dan tak mengajak awak buat dosa yang boleh menjatuhkan maruah awak. Dia lebih utamakan kehendak nafsu dia dari awak. Bagi saya, itu sangat-sangat tidak baik.

Nasihat saya awak tinggalkan sahaja lelaki macam dia. Kembalilah ke jalan yang diredhai, Dia akan memberi awak pengganti yang lebih baik. Awak pernah dengar kan, lelaki yang berzina, untuk perempuan yang berzina, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Apa yang saya nak cakap, kalau awak jadi wanita yang lebih baik dan lebih menjaga aurat, mesti awak akan dapat seorang lelaki yang jauh lebih baik dari boyfriend awak tu.

Saya tahu memang susah nak tinggalkan orang yang kita cintai. Tapi, yang susah itulah namanya ujian. Dan di setiap ujian, pasti ada ganjaran baik menanti kalau awak berjaya mengatasinya. Wink

thisismeandilikeit

Posts : 2
Join date : 13/07/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: buntu balak kuat nafsu

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum