MASALAH SEKSUAL - KECELARUAN SEKSUAL

View previous topic View next topic Go down

MASALAH SEKSUAL - KECELARUAN SEKSUAL

Post  Mr FE on Mon Sep 26, 2011 10:19 pm

Salam buat semua. pertama sekali salam perkenalan dari saya buat semua yang ada di sini. saya harapkan laman ini akanb membuka sedikit kekusutan yang sama alami sekarang. saya harapkan juga pihak admin tidak men-delete post saya ini.

saya perkenalkan diri saya sbagai Mr FE. saya berusia 26 tahun, sudahpun bekerjaya.saya anak ke 5 dari 9 adik beradik.saya pelajar lulusan universiti tempatan.kerjaya sampingan saya sebagai guru tuisyen

mungkin masalah saya ini agak rumit untuk dibincangkan. kerana ini adalah satu taboo dalam masyarakat kita.hal ini adalah lumrah kerana kita di timur kurang terbuka membincangkan masalah seks ni.masalah gay, lesbian dan sbg biasanya dipendamkan begitu saja tanpa ada sebarang penyelesaian yang pasti.Jika ada ianya hanya dilakukan di peringkat universiti, pelajar melakukan kajian/tesis dan berakhir dengan penjilidan jurnal dan melapuk di perpustakaan. jika yang merujuk pon cumalah orang di dalam bidang ini, manakala golongan yang terlibat dalam masalah ini..entah kemana??ini semua saya kira kerana persepsi masyarakat kita. saya bagi contoh, berani x kamu semua baca buku bertajuk MASALAH GAY, dengan muka depannya yang menunjukkan tajuk itu dengan jelas. tanpa menghiraukan orang sekeliling. saya pasti jawapannya tidak.maka, untuk tujuan itu jugalah saya menulis dalam ruangan ini.

saya ringkaskan sedikit masalah saya.mungkin dalam tulisan saya ini saya gunakan beberapa terma yang rumit. tapi saya akan cuba kurangkan tahapnya agar dapat dfahami semua.

saya rasakan ORIENTASI seksual saya sudah berubah dengan drastik sejak kebekangan ini.puncanya mungkin akibat PERKAWINAN saya yang tak jadi.

sejauh mana saya sudah pergi.saya sudah berani melakukan hubungan seksual dengan teman serumah yang sama jantina dengan saya.sebenarnya agak pelik bagi semua jika saya katakan bahawa kami lakukannya dalam keadaan TAK SEDAR ataupun lebih tepat separuh sedar.tapi itu mungkin dulu. tetapi skrg sya yang beranikan diri masuk ke dalam biliknya d tengah malam. di masa teman serumah yang lain nyenyak tidur.

orientasi seksual yang sayarasakan pelik ini sebenarnya kami sedari. sudah beberapa kali saya berazam, taubat nasuha malah menguatkan amalan saya pada tuhan.tapi semua ini nampaknya tak berjaya. malah saya dserang LONELY SICK apabila saya tinggalkan aktiviti ini. paling lama saya bertahan pon sekadar 2 minggu. selepas itu mulalah saya gelisah hendak melakukannya lagi.

saya faham, mungkin ada yang jijik membaca pengakuan saya ini. tapi malam ini saja saya telah membaca beberapa ms Al-Quran n bersolat untuk menenangkan hati. pagi tadi saya habiskan surah yaasin untuk membuka pintu hati saya yang semakin hitam. tapi saya hanya terus mencuba. perasaan itu masih juga tak mau pergi.

sebenarnya terlalu banyak yang ingin saya ceritakan.tapi biarlah setakat ini buat post yang pertama ni.saya tunggu respon kalian.sekian


Mr FE


Mr FE

Posts : 2
Join date : 24/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: MASALAH SEKSUAL - KECELARUAN SEKSUAL

Post  aihaibara on Wed Feb 08, 2012 5:37 pm

Nampaknya masih tak ada org membantu kat sini. Sy pun ada masalah yg hampir sama dan harap dapat membaca pendapat orang lain.

aihaibara

Posts : 2
Join date : 08/02/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: MASALAH SEKSUAL - KECELARUAN SEKSUAL

Post  remy_iskandar on Thu Aug 16, 2012 11:20 am

aihaibara wrote:Nampaknya masih tak ada org membantu kat sini. Sy pun ada masalah yg hampir sama dan harap dapat membaca pendapat orang lain.

apakah penyelesaian kaunseling terhadap masalah yang diutarakan ini...?? saya juga ingin tahu apakah yg harus dilakukan , kerana masalah saya juga sama seperti yg dinyatakan : gagal dalam perkahwinan, tekanan orientasi seks yg berubah setelah gagal dlm perkahwinan, nak bertaubat tetapi ketagihan yg susah nak diubati ,sampai kadang2 rasa diri ni tak berguna/berdosa, rasa lebih baik mati je...

harap isu ini dipandang serius sebagaimana masyarakat menganggap serius dan membantu golongan ibu tunggal, janda , andartu etc...


remy_iskandar

Posts : 1
Join date : 16/08/2012

View user profile

Back to top Go down

Kecelaruan atau Ketagihan ?

Post  Bismillah on Fri Sep 21, 2012 4:15 am

Salam FE, Remy, Aihabara...

Heres my two cents.

1) Manusia takkan Allah uji melebihi kemampuan masing2. Sebab kalau Allah uji seseorang dengan sesuatu yg Dia tahu kita pasti gagal, maknanya Allah bersifat Zalim. Sedangkan zalim adalah sifat mustahil bagi Tuhan. So.. whatever ever u want to call it, "terperangkap dalam tubuh seorang lelaki" or "aku x sepatutnya dijadikan lelaki" etc, kecenderungan terhadap kaum sejenis adalah U.J.I.A.N. yang Allah bg pd individu terpilih, nak tengok dia buat apa. (dan Allah Maha Mengetahui). Anda boleh berjaya. Lain orang Allah uji dengan cara lain. Tak sesape sanggup pikul ujian yg org lain terima (dan mungkin kita tak mampu pun). Example, saya personally tak sggup diuji sebagai org buta or gay. Rasa macam confirm fail.


2) Any major sins, dia takkan terus terjadi sekelip mata. Ada TOLERANCE yg pernah berlaku. Study this process :

a) Berjinak jinak (atau mula dgn something) e.g fantasi seks atau tengok porn - this build up the desire/WHY (kalau sempat sy explain nnti)

b) Try /experimen ( mastubate atau berdua2an dengan perempuan atau oral seks sgn kaum sejenis) - this phase manusia nak uji diri sendiri while telling themselve, bukannya ape pon, no harm done

c) Ulang fasa a) dan b) sampai selesa/terbiasa

d) Naik phase seterusnya, homosex dgn kawan (lets just be specific to your cases here instead of being general)

e) KETAGIH - ape ape pon kalau buat ulang2 pastu tinggal akn rasa ketagih, especially activity yg our Neuro-Association stamped as PLEASURABLE AND FUN

f) KETAGIH DAN CONFUSE (early phase of our self-awareness/rationale kejutkan kita dan cakap - Eh! ni salah ni..)

G) KETAGIH DAN BERSALAH ( selagi ade perasaan bersalah, pertama sekali syukur banyak2 dengan Tuhan, sebab tu tandanya masih ade sekelumit perasaan BENCI dengan dosa yg kita buat - ini macam talian hayat terakhir nak balik ke pangkal jalan. Jangan hilangkan perasaan ni, pupuk perasaan ni. Cara dia hilang antara lain berkawan dengan ramai gay lain, it gives you the impression that its okay -since many other people are doing it. Cara nak pupuk adalah, kalau yepon nak buat jugak sesuatu dosa tu, buat bersendirian - tak bermakna saya galakkan)

H) LANTAK LA APE ORANG NAK KATA (aku tak menyusahkan orang lain kot). Kalau ambek contoh bukan gay, tapi seorang yg ketagih seks, phase ni lah dia start ROGOL DAN BUNUH ORANG. (just nak stress how bad this phase is already. rational never comes into the picture any more, ITS PURELY EMOTIONAL)

I) the PRIMROSE PATH WILL CONTINUE ... its no longer a Viscious Cycle but a Downward Spiral !!!!!

z) ultimately we failed the UJIAN AND wasted 60 years of modal utk akhirat.



3) There, i just told you what u guys can relate to. Knowing the problem is just halfway of solving it. Another half is HOW DO YOU GET OUT OF THIS MESS - insyaAllah kita berjumpa lagi.


Allah Maha Mengetahui

Bismillah

Posts : 1
Join date : 21/09/2012

View user profile

Back to top Go down

just say.....

Post  ahmoi on Thu Feb 14, 2013 9:40 am

Awak mcm baru aje nk trlibat dgn dunia lgbt ni. Better kawal sblm makin teruk. Pngalaman sy : sy pernah di mengorat oleh seorg lelaki. 2 bulan dia mngorat sy n sy pun beri respon positif. Sy sangka dia akan berkapel dgn sy.msuk bulan ketiga dia diam tiba2 n dh x kontek sy. Sy ingt dia ada gf baru dh kot n sy redha. Tp ada org cerita dia bkn br dpt gf.,,tp BF!!! What??!! Sy xsangka seorg yg sgt maskulin mcm dia akn jd gini. Rupa2nya dia xdpt nk kawal nafsu n nk make love slalu even lelaki pun dia bedal asal dpt make love. So sy xtahu nk ckp apa. Sy rs mgkin kalau dia boleh kawal nafsu benda cmni xjd. Skrg up to awk la nk pupuk n develop nafsu awk tu ke arah mana..jgn smpai mati dlm keadaan xsmpat brtaubat sdh la...dh rmai bdk2 lgbt yg sy kenal yg dh mati sy harap diorg smpat brtaubat...

ahmoi

Posts : 1
Join date : 07/02/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: MASALAH SEKSUAL - KECELARUAN SEKSUAL

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum