Tolong... bantu saya segera

View previous topic View next topic Go down

Tolong... bantu saya segera

Post  minahabc on Sat Jul 24, 2010 11:33 pm

salam & selamat sejahtera...saya lagi masih pelajar....saya mempunyai teman lelaki yang baru sekarang saya tahu dia sudah berkhawin.....sebelum saya mengetahui perkara tersebut...kite orang pernah malekukan hubungan seks...tapi bukan saya yang meminta nya....dia yang memaksa saya....saya dah sedaya upaya tok tidak melakukan perkara terkutuk itu...tapi saya tak berdaya....setelah saya tahu yang dia sudah berkhawin...saya tak tahu nak buat macam mana lagi....im lost my virgin....selain dari itu....more than half of my elaun pengajian habis disebabkan dia....dia minta duit dekat saya...i dont know how to do....baru ja kejadian ni terjadi....perhubungan kami telah terkantoi dengan bini nya...bini nya pada mula2nya bagus dan membenarkan kami berkhawin...tapi bila dia kata dia nak bercerai dengan suami dia....saya makin tak tentu arah.....atleast saya mengaku apa yang dah terjadi tapi suaminya tak mengaku pulak....keluarga isteri dia semua nya blame on me...mereka nak buat saya malu...pliz help me....sekarang family saya and all my friends tak tahu pun hal ni.....hidup saya musnah...tolong saya beri pendapat macam mana nak satukan hubungan mereka suami isteri....tolong....urgent...help me now

minahabc

Posts : 1
Join date : 24/07/2010

View user profile

Back to top Go down

Be strong girl

Post  Sheliz on Fri Aug 06, 2010 5:12 pm

Sepertimana kita tahu, setiap org pernah tersilap langkah. Kadang2 kita sangka kita melakukannya kerna cinta tapi sebenarnya kita didesak dan dipujuk lalu kita kalah dengan pujukannya. But, what's done is done... All u can do is juz live with what's left of u. Pada mulanya adik akan rasa tertekan dan mungkin merasakan alang2 jahat biarlah jahat terus. I've been there before, and i regret that coz i'm making one mistake after another. Tak perlulah masuk campur lagi masalah rumah tangga dia. Biarkan dia dan isterinya selesaikan masalah mereka.
Adik mahu berkahwin dengan lelaki yg curang dgn isterinya dan merosakkan anak dara? Jika kamu berkahwin bagaimana agaknya sikap dia jika belum berkahwin sudah nampak perangai buruknya. Usah fikir dgn perkahwinan akan memaksa dia bertanggungjawab. Bagaimana jika kamu berkahwin, lalu dia curang ataupun meninggalkan adik digantung tidak bertali? Perkahwinan adalah perjalanan yg bergantung kepada dua belah pihak. Jika salah satu pihak tidak bertanggungjawab, akan menyeksa pihak satu lg.
Memang adik telah menyerahkan dara kepada dia, tetapi jika adik berkahwin dgnnya, adik telah menyerahkan freedom dalam hidup adik, sama seperti menyerahkan seluruh hidup adik kepada dia. Adik telah berbuat silap, jgn melakukan kesilapan lg dgn berkahwin dgn dia. Berjanjilah kepada diri untuk tidak melakukannya lg. Insya allah ada saja lelaki yg boleh menerima adik seadanya asalkan adik jujur dgn dia dan jauhkan diri dari lelaki yg kemaruk seks. Putuskan hubungan terus dgn suami org, Tukar no telefon dan jauhkan diri dari dia.
Usah terlalu bermurung, ramai lg yg bernasib lebih malang. Yg membezakan kita adalah bagaimana untuk kita menghadapinya.

Sheliz
Guest


Back to top Go down

bersabar la dik, berfikiran jauh untuk membayangkan apa yang bakal di lalui nanti..

Post  nobody on Tue Dec 14, 2010 5:22 pm

Salam, saya mempunyai pendapat kerana pasangan saya pernah bersama dengan orang lelaki yang lain semasa zaman 'kegelapannya'. Sebaiknya adik tinggalkan lah si dia itu kerana lelaki yang tak dapat menahan perasaan sexual sebelum berkahwin, adalah lelaki yang tak boleh diharapkan untuk kepercayaan, dan penyerahan diri untuk seumur hidup bersama. Untuk diri adik, sama ada mahu menceritakan kepada bakal kekasih yang sebenar, itu terpulang kepada adik. Bagi saya, saya telah diberitahu sejak awal perkenalan, tetapi sehingga sekarang, setelah lama bersama, masih terasa sakit, pedih dan marah. Biarpun perkara tersebut telah lama berlaku dalam lipatan sejarah dia, dan telah di insafi, tetapi saya kadang2 terdatang perasaan negatif. Tiada yang sempurna dalam hidup ini. Yang sempurna hanya Allah.

nobody
Guest


Back to top Go down

jangan menghukum diri kerana kesilapan lalu

Post  mawar putih on Thu Mar 24, 2011 4:17 pm

salam...bg sy apa yang dh berlaku jadikn pengajaran dan jgn sesekali menghukum diir di atas kesilapan yg telah dilakukan...jadikan kesilapan itu yang pertama dan terakhir dalam diri adik...bercinta dengan suami org memang tidak kemana...lupakan dia dan bina hidup baru...ALLAH maha pengampun oleh itu mohonlah keampunan dariNya...insyaallah semuanya akan berjalan dengan baik...

mawar putih

Posts : 1
Join date : 24/03/2011

View user profile

Back to top Go down

its has been a year

Post  heydaya on Mon Sep 12, 2011 2:32 pm

Adik, cmne? Camne life selepas setahun. Saya baru je dapat tahu column ni. However, agak terkesima sebab kes adik telah pn saya lalui cumanya...keluarga si suami org tu xtahu. Namun demikian kan adik...ya, delete no hpnya, saya xsampai hati tukar nombor sbb kemungkinan kwn lama2 nk contact. Adik, bahagia bukanlah seks. Seks sedap, happy sekejap aja. Dah kahwin, yes, adik rasa lega sbb mengetahui ada yg tersayang. Hakikatnya yang tersayang sangat ialah ibubapa kita. All out score, pointer, kerja dlm bidang diminati. Banyak nak pk. Bukan senang nak dapatkan duit sendiri adik..

heydaya

Posts : 5
Join date : 12/09/2011
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Tolong... bantu saya segera

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum