Ayah tak guna

View previous topic View next topic Go down

Ayah tak guna

Post  xanxan on Tue Feb 15, 2011 12:04 am

Assalamuailakum,tuan/puan

saya nak straight to the point,
Saya ada masalah keluarga,
Ayah saya TIDAK berkerja selama 10 tahun atau lebih lagi dan ibu saya yang terpaksa berkerja untuk menyara kami sekeluarga
ayah saya BUKAN OKU ataupun cacat
malahan ayah saya ADA perempuan lain!
Bayangkanlah!ibu saya yang menanggung semua selama ini dan dia boleh buat macam itu
dasar...
dia tak nak tinggalkan perempuan itu!
sekarang ini dah lebih 2 tahun dia tinggalkan kita,gantung tak bertali,
dia lari rumah mak dia AKA. atuk saya
keluarga dia buat tak tahu saja!
saya...........saya masih bertahan sebab saya bukan macam budak lain
saya tak akan jadikan masalah keluarga sebagai penghalang kearah kecemerlangan!
Namun,bila ayah saya sakit,dia akan pulang ke rumah kami
ibu saya pun satu hal!
dia terima dan jaga orang itu
macam orang gaji!
bila ayah saya sihat,dia mulalah buat hal!cari pasal supaya dia boleh balik ke rumah mak dia!
perkara ini SELALU berlaku!!!
sampai saya pun dah...tuhan saja yang tahu

saya ingin meminta nasihat tuan/puan tentang macam mana saya nak buat supaya ayah saya buat tanggungjawab dia
dimana saya nak melapor atau lakukan
dan macam mana cara untuk ibu dan ayah saya bercerai tapi ibu saya boleh tuntut segala benda daripada ayah saya
saya bukan apa...
saya sedih...

xanxan
Guest


Back to top Go down

Re: Ayah tak guna

Post  latifah bahari on Sun Apr 05, 2015 8:25 pm

Assalammualaikum tuan/puan

Sy hanya perlu tempt utk mgadu dan pendapt dr tuan...sy dh 5tahun kahwin n dikurniakn 2org ank.....slama 3thun pertama kmi kahwin suami sy tetp perangai ye sme mula2 sy knl dia dlu...tp lepas 2 suami sy brubh....perubhan dia gila gadjet...dia leka ngan handset...mane2 dia pegi wlaupun dlm tandas dia bwk juga handset....seblum ni dia dh trkantoi sy jupe msj dia ngan perempuan lain...lepas 2 dia bjanji dia xnk buat lg...xlama 2 dia wt lg....sy xtau dia msj perempuan atau seblik...skrg ni dia leka update2 tntg2 agama dlm fb n dlm whatsap...tp hati sy jd xtnteram...bla tiap mse dia dgan handset...kdg2 ble tgah mkan pun tangan seblah pegang fon...sy jd mrh n msam muka ngan dia....hati sy jd skit....bla sy mntk jage ank pun mcm 2 gak...leka ngan fon...kdg2 sy bkak whatsap sy tgk dia tgah online sy jd trtye2 adakah dia btul2 msj ngan group2 dakwah dia atau seblik ye...ble dia online dia lgsug xmsj sy....sy jd tertgu2 msj dia....tp hampa....ble jd mcm 2..perasaan sy jd bercmpur baur...mrh,cemburu,kecewa...bla dpn mta sy,,sy jd nk mrh je...sy xtau nk wt mcm mane...kdg2 sy mengis....dlu suami sy xmcm 2....ptt kah sy brterus terg ngan dia tntg perasaan sy ni???? Nanti msti dia kte sy xpecya kn dia...ape yg ptt sy buat??

latifah bahari

Posts : 1
Join date : 05/04/2015

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum