saya benci hidup dikongkong

View previous topic View next topic Go down

saya benci hidup dikongkong

Post  silent on Wed Dec 01, 2010 4:05 pm

saya mpunyai keluarga yg sederhana nmun mereka sering pura2 myayangi saya.. walau saya mluahkan perasaan saya kepada ibu saya.. dia sering mggunakan itu untuk mgata saya di belakang saya.. saya sering dimalukan di kalayak ramai.. saya x mahu hidup.. jiwa remaja saya mronta2.. Evil or Very Mad bila saya kluar dari rumah mesti mereka mhalang.. kalau ada mereka bsama bru dapat kluar.. bila kawan2 saya shopping sendiri tanpa ibubapa saya cemburu.. saya seperti anak di bawah ketiak mereka.. saya malu kawan saya melihat saya dgn ibubapa.. mereka juga menarik balik hp saya kerana saya msez bf saya.. i hate them!!! i need someone to share my feeling..

silent
Guest


Back to top Go down

sabar

Post  purple_girl on Sun Jun 12, 2011 7:57 pm

mmm bila baca artikel adik ni teringt kisah akak masa remaja dedulu....n skrg msh lg dikongkong dik,skrg akak dah jd guru n mgajr kat kg halaman...akak faham perasaan adik,mcm mn adik blh tahu yang diorang x sygkan adik?sbnrnya diorg sygkan adik tau cuma pendekatan yg dia guna x btl.....dulu akak pun rasa mcm tu sedih sgt dikongkong best jer tgk kwn2 dpt g shoping makan2 n borak2 kat luar,tapi dik bila akak dah berjaya sekarang br akkak fkr nape dio kongkong akak dulu...kalau akak bebas dulu apa jd pd akak sekarang ni dik..di luar sana banyak cabarannya...kawan2 akak dulu selalu kutuk akak anak mak, mak ayah x openminded la mcm2 la....huh memberontak mmg memberontak dik masa tu..

akak pun pernah kn marah dpn org ramai, bkn pasal pe pun sbb nk bl baju,merengek2 mitak kat mak mmg sebal jer muka masa tu kan.akak lg la diorang slalu bandingkan pencapaian akademik akak dgn anak2 jiran n sdra mara.akak mmg pantang btl sbb tu akak blaja sungguh2 coz nk buktikan kat diorang kita boleh n lg satu akak nk kebebasan bila akak msk universiti...

alhamdulilah walaupun jauh dgn family tapi akak x pnh amk kesempatan masa kt u akak blaja btl, tapi bila berjauhan dgn parent time sakit mmg sedih dik,kawan hnya kwn ms gmbira jer,x sama dgn parent kita.

n now akak tinggal balik dgn parent coz ngajar kat kg halaman ,akak ank bongsu, mmg ada hikmahnya.diorag lupa yg akak ni dah dewasa.......kongkong ttp kongkong tapi x kisah la ada time akak keluar jgk utk life kan.tapi kongkongan xde la sehebat ms remaja dulu dik......

ingt dik mereka membuat yang terbaik untuk adik....think positif....pasal bf fokus pada pelajaran lu tapi kalu bf adik best student go on...tapi kalu bf adik hanya kutu rayap lupakan sbb spjg perjalanan adik,adik akn jmpa lbh ramai lg lelaki........

purple_girl

Posts : 4
Join date : 12/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Fikir betul-betul (:

Post  OtakSerabut on Sun Nov 24, 2013 12:41 am

Kalau fikir betul2. Sebenarnya parents kau sayangkan kau. Hargai lah mereka selagi mereka masih ada. Kira okey kau ada mak ayah kau lagi. Yang jaga kau 24 jam. At least, kalau ada apa2 kau boleh rujuk dyeorg. Jangan jadi mcm aku, dyeorg tak kesah pon psl aku. Kau ckp seronok kluar shopping sorg2 ?
Percye lah , kau tak rse apa2 pon. Kau jalan sorg2. Semua kau urus sendiri. Dyeorg bagi duit je. Kdg2 aku mcm budk hilang mak bapak kt mall. Jalan sorg2. Beli brg sorg2. Pilih brg sorg2. Makan sorg2. Smpai org nak xnak je lyn aku kt kedai dyeorg. Yela, mybe fikir aku xde duit kot. Budak kecik.
Mcm ni lah. Cbe fikir baik2. Dyeorg sayang kau sgt2. Dyeorg xnk benda tak baik jadi kat kau. Tu je. Nanti kau dah besar sikit. Dh dewasa. Dyeorg kene lepaskan kau jgk. Cme skrg kau masih remaja. Hargai lah mereka okay. SMILE (:

OtakSerabut

Posts : 4
Join date : 23/11/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: saya benci hidup dikongkong

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum