Tiada Motivasi Untuk Belajar

View previous topic View next topic Go down

Tiada Motivasi Untuk Belajar

Post  Ingin Bahagia on Mon Nov 15, 2010 12:12 pm

Salam sejahtera kepada semua..

Tak sangka saya ada masalah dengan motivasi untuk belajar. Saya sedang menyambung pelajaran, di peringkat master, secara sukarela..tapi sungguh tak sangka saya menghadapi masalah lemah motivasi untuk belajar..satu masalah yang tidak pernah saya alami sejak sekolah rendah, menengah, atau di universiti dahulu...mahu pun sewaktu saya sedang bekerja. Dengan berbekalkan cita-cita dan berasaskan semangat yang ada saya pun mendaftar untuk menyambung pelajaran. Tapi sungguh saya tak sangka, kelam kelibut dibuatnya saya sekarang ini...aduiiii !!!! Tolong lah...dah berumur begini, menghadapi pulak masalah yang biasa di alami oleh remaja di peringkat sekolah menengah..macam pelik pulak...tapi masalah tetap masalah.. Bagaimana nak atasi masalah ini dengan berkesan sebabnya dah macam2 cara saya cuba namun masih tak berjaya lagi.. Sehingga saya merasakan sangat buntu...ini masalah dalam diri...aduh, sukarnya diri sendiri nak mengatasinya sendiri... Kepada yang sudi, harap dapat membantu saya..

Harap dapat berkongsi dengan saudara-saudari di luar sana yang baik hati...mungkin dapat membantu saya...huhuhu Crying or Very sad

Ingin Bahagia

Ingin Bahagia

Posts : 2
Join date : 24/10/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Tiada Motivasi Untuk Belajar

Post  miya on Wed Nov 16, 2011 10:18 pm

kire beruntung la awak dapat sambung stadi.. saya nak sambung master pun, xpunya duit nak bayar yuran, so i gv up my chance n cr kerja. so, u can take my situation supaya stadi dgn lebih baik..

miya

Posts : 2
Join date : 15/11/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Tiada Motivasi Untuk Belajar

Post  alornk on Sun Nov 20, 2011 5:57 pm

erm...sama la kita...ingatkan bila belajar masa berusia ni mudah la..tp rupe2nye rumit juga...saa spt anda kena aada smangat yg tinggi n cita2 yg mggunung saya sambung juga ke master...mmg dari ke hari rasa leteh n penat lagi2 bila dalam masa sama saya juga bekerja tetap sbg oenjawat awam yg bz..namun hadir ke kuliah saya rasakan sbg terapi buat diri melupakan hal2 kerja yg x sudah2...tp tugasan kuliah n tesis tak kurang hebat juga buat saya tensen...penat...tp terbayang kat minda tatkala memandang gambar masa konvo degree n diploma, saya akan tamatkan juga pengajian ini dgnn cemerlang dalam tempoh yang dirancang...insyaALLAH...so ubatnya xlain x buak adalah redha n perbanyakkan sabar...ingat juga allah akan bantu pada yg sabar dgn ujian hidupnya...boleh tu...cyaiyok Very Happy

alornk

Posts : 3
Join date : 20/11/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Tiada Motivasi Untuk Belajar

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum