I'M STRESS

View previous topic View next topic Go down

I'M STRESS

Post  alyaJeSs on Mon Dec 23, 2013 1:13 pm

Hi....saya decide nk mengadu kat sini lepas dah tak tahan dah apa yg dh saya hdpi dlm family saya ni...saya ni anak ke-2...so the problem is pasal mak bapak saya yg kaki pukul dan suka marah2 pendek kata mak ayah saya ni BARAN ...sejak kebelakangan ni saya dah jdi kurg ajar tau!! kenape?? hah ni sbbnya..mak ayah saya ni suka tuduh dan marah saya tanpa usul priksa tau,,smua bnda yg slh kat rumah sya ni pendek cerita smua di nk slhkn kat saya..biile saya pendam lama2 timbul satu perasaan dalam diri saya untuk mempertahankan diri saya!! jadi saya melawan lah ckp mak bapak saya..jdi bile dh lma2 sya mlwn ckp mak bapak saya ckp sya ni dh jdi kurg ajar..tpi diorg x thu yg diorg lh sbb anak diorg jdi kurg ajar!!ya saya mengaku yg saya ni dh berubah thun ni..ni smua salah mak bapak saya yg suka nak marah2 dan asyik nak pukul pendek cerita mmg x boleh diajak berunding pon..Ilmu phsycologist mmg x prnh ade dlm kamus mak ayah saya..yg lgi teruk diorg ni pon akan MARAH OVER SMALL THINGS!! ye bende kecik!! mcm mna tu benda kecik?! hah ni benda kecik..

1)klu mak ayah saya panggil..pas2 kitorg lmbt jwb..mmg kitorg(saya ngan abg) dibabi2 kan oleh ayah saya..bukan tu saje kitorg dimaki, dipanggil pekak,yg lgi teruk kitorg dibagi PENAMPAR!! (padahal lmbt jwb skjp je) pendek kata mak bapak saya nak smuanya cepat

2)klu nk bergurau ngan mak saya mmg x boleh!! sya pling tkut nk bergurau dgn mak saya..sbb mak saya amik smua benda serious!! haritu sya tgh ber FB ngan kwn sya pas2 mak sya ckp "tu je lah keje kau asyik nak FB ja tau" jdi dgn niat bergurau sya ckp lah "biarlah(dgn nada manja (korg fhm kan)) pas2 dia ckp saya kurg ajar...kitorg ada jiran tau..jiran kitorg ni ngan family die mmg happy go lucky..gurau2..main2..pas2 kn bile mak aku nmpk jiran kitorg ni kn mmg die jeles giler ah aku tgok ( mak aku tak ckp die jeles tpi aku bleh thu die jeles) sbnrnya boleh je kitorg jdi mcm jiran kitorg tu tpi disebabkan mak bapak aku yg asyik2 marah dan sikap x leh gurau tu..aku jdi tkut nk bergurau ngan diorg

3)hari tu bapak saya nak charger..pas2 dia sroh aku amikkan charger die..jdi aku amiklah pas2 aku skit perut tau jadi aku amik cpt2 pas2 aku baling kat ayah aku sbb aku dh x thn sgt (bukannya baling yg mcm jauh tu,,alah aku baling jarak dekat dalam 15 cm..ckit je kn jarak die) pas2 aku naik atas cpt2 sbb nk gi bilik air (still ada kat tangga lgi OTW nak naik atas)..pas2 aku dgr bapak aku marah aku ckp aku kurg ajar lh..pas2 ckp aku ni bukan kawan dielah nak baling2 mcm tuh...(mmg nmpk yg die mmg marah giler tau) pas2 dia tanya aku password hp aku ape (aku dh smpi atas) jdi aku ckp lah dri jauh password aku ape...lps tu aku x thu apa slh aku tibe2 dia mengamuk mcm org giler die ckp "KAU JGN NK KURG AJAR SGT EH! KAU IGT KAU TU SAPE!!" die naik tangga pas 2 die cekik aku, pas2 di hantuk kpala aku kat lantai, dia pijak2 kpala aku, amik kpala aku hantuk kat dinding pas2 die caci aku...sampai skrg aku x thu apa salah nyer bgitau password dri jauh x salah kan!!

AKU MMG MARAH SANGAT NGAN MAK BAPAK AKU..KLU AKU DIBERI 2 PERMINTAAN AKU HARAP AKU DILAHIRKAN DI KELUARGA LAIN, AKU HARAP DIORG X PRNH JDI MAK BAPAK AKU....since mak bapak aku tak kan tahu aku ada kat sini kan boleh lah aku luahkan smua yg terpendam!!! aku ni bukannya jenis penyanyang ngan adik beradik aku..sbb dari kcik aku didera scara mental jdi aku x thu mcm mna nk berkasih syg ngan adik2 aku yg aku thu aku ni slalu marah2 adik2 aku..ni smua sbb aku x nmpk kasih sayang mak aku dari kecik..mak aku slalu ckp yg aku slalu mrh2 adik aku tpi die x thu sifat aku yg ni adalah hasil daripada sikap mak bapak aku yg baran..pendek cerita..sikap aku ni adalah sbb mak bapak aku sendiri yg didik!!!

#legackitrse

alyaJeSs

Posts : 1
Join date : 23/12/2013

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum