BAPAK TIRI

View previous topic View next topic Go down

BAPAK TIRI

Post  OtakSerabut on Sun Nov 24, 2013 12:25 am

Mad Nampak title kat atas tu. Bapak Tiri. Sapa yang nk bapak tiri kan. Macam tu jugak aku. Mak aku kahwin dengan dia tanpa aku tahu. Seronok kan. Hidup aku memang kelam kabut. Dulu , time mak dengan ayah masih suami istri. Aku mmg tak rapat lgsung dgn ayh. Perhaps, aku lagi benci dye adalah ! Dia panas baran. Suka maki-maki aku, mak aku. Semua orang lah. Dia suka pukul aku ngn mak aku. Kita orang memang hidup ketakutan. Dia pon hisap dadah. GANJA. Arghhh. Yang penting aku benci dial ah. Aku tak rase macam ada ayah pon. Aku ada sorg adik lelaki. Dia sayang sgt adik aku tu. Langsung tak sentuh. Aku jugak yang makan hanger tiap kali dia mengamuk. mungkin sbb dlu aku tinggal dengan nenek kot . entah lah. Ayh aku dgn mak aku byk kali cerai rujuk. Smpai lh cerai talak 2. Dia stop. Mybe dia baru sdr dia tu gila talak kot.  Mak aku syg dye sbb tu dyeorg asyik rujuk. Tapi, sjk dia stop tu lah kteorg makin menderita. Mak aku xtahan. Diaa suruh bapak aku ceraikn dia. Tapi , bpk aku xnk.
Oleh sbb tu, mak mula main cinta dgn  laki lain. Dye start curang dgn bapak aku. Aku lah yg tolong jdi backup kalau apa2 jadi. Mcm2 laki mak aku knl. Tapi mak aku brcinta saja2 je. Mak aku still tau hukum.  
Dah bertahun berlalu. Aku masuk asrama. Sejak tu lah aku berhenti jadi backup mak aku. Yang aku tahu, mak aku ada jumpa sorg laki baru. Tapi, mcm biase aku mls nk cmpur lagi. Jadi aku belajar.. Balik cuti aku dpt tahu mak lari dri ayh. Dyeorg dh x tggl sebumbung berbuln2. Mak lari dok kg. Rupa2 nye laki tu tolong mak aku semua ni. Mak aku citer kat dye mslh keluarga kteorg. Dye amek lawyer. Masok court untk cerai fasakh.   Bla..bla..bla..
Aku balik cuti sem, mak aku dah sewa rumah lain. Aku stay jela situ. Tapi aku hairan. Laki tu keluar masok rumah tu suka hati dia je. Sbb kan aku jenis x kesah. Aku buat xtau. Aslkan x msok bilik dah ar. Satu malam… aku tak sgje terbukak pintu bilik mak aku. Dan Sesuatu tak diduga berlaku. Aku terkejut.
Sejak tu lah aku tahu yg dyeorg dh kahwin kat Thailand. Semua sbb laki tu ada istri lain. BULLSHIT LAH ! tapi, aku mcm biase. Ignore. Bapak tiri. Whatever lhaa. Lma2 aku sedar dia dah rampas mak aku. Aku sorg2. Adik aku ofc lah dgn bpk aku skrg. Asal aku balik je, Nampak dye brkepit dgn mak aku. 24/7 !!
Tak lepas lgsung. Kalau dye gi umh istri tua dia, mesti dyeorg oncall. Smpai nk tido pon oncall lgi. Stresss. Aku nk bual2 pon xtau nk bual ngn sape. Tapi, at least mak aku bahagia. Dari ngn bapak kandung aku. Tu yg aku senyap. Malas nk bising. Jadi aku dgn LIFE AKU. DYEORG DGN LIFE DYEORG. Fullstop.
Tapi bapak tiri aku tak puas hati. Dye cakap aku takboleh terima dia. Hoii! Kira baik aku tak bising kau kahwin dgn mak aku tau. Kau rampas dia dari aku. Aku dh mcm ank yatim piatu dah. Aku tau lah kau bole bahagia kan dia. Boleh bagi kita org better life. Boleh baling2 duit. Tapi aku tak penah mintak kau jadi bpk tiri aku. Aku terima sbb aku sygkan mak aku je.  untk pgetahuan kau, aku mmg dari dulu lagi tak diajar ada seorg AYAH. Jadi kalau aku susah nak terima kau tu. KENA LAH FAHAM. Kau bru kahwin dgn mak aku kira2 setahun. Tp , tu pon aku habiskan masa aku kt asrama. Tolak tambah sekolah. Dalam 3 bulan lah. Maner nk jumpa kau. Bg lah aku masa.
Kesimpulannya, saya tak faham kenapa dia cakap saya tak dapat terima dia sbgai seorang ayah. Padahal selama ni saya ikut je cakap dia. Cuma saya x rapat dengan dia. Dia dah ada mak saya. Jadi apa dia nak pada saya? Lepastu nak jadi kan isu ni sbgai tajuk pergaduhan dengan mak saya. Then, mak saya salah kan saya. Pastu, nak lari pergi balik dkt bapak saya sbb bapak saya konon dah brubah. Nak balik satukan keluarga. Cuba dia  fikir plus minus semua ni. As org tua , tak kan tak boleh fikir rasional. I NEED TIME. Tu je. Knp perlu dia serabutkan semua ni? Dia bercinta dengan mak saya. Bukan saya. Jadi, apa patut saya buat?

OtakSerabut

Posts : 4
Join date : 23/11/2013

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum