ibu terlalu suka merungut - mcm mana nak handle?

View previous topic View next topic Go down

ibu terlalu suka merungut - mcm mana nak handle?

Post  rara teri on Thu Jul 11, 2013 12:45 am

assalamualaikum.
saya berusia 21 tahun dan student dari sebuah ipta.
saya ada masalah dengan ibu saya.

masalahnya...ibu saya ni seorang yang terlalu suka merungut dan suka mencari salah orang. saya dah berusaha jadi anak yg terbaik dan sangat bersabar selama ni tapi sampai satu tahap, saya rasa terlalu sakit hati sangat dengan kata2 ibu saya. dia menjatuhkan hukum segala amal ibadah saya tak diterima Allah sebab saya telah menegur sikapnya yg suka merungut tu.
saya sangat terasa hati dan telah membawa diri jauh dari ibu saya tanpa keizinannya. saya tahu apa yg saya buat sekarang ni salah tapi saya rasa kalau saya tinggal dekat dengan dia, dia akan terus mencari salah saya dan merungut akan kelemahan saya. setiap kali dengar apa yg dia cakap, kebanyakkannya kata2 negatif yg melemahkan semangat saya. oleh sebab itu, saya rasa saya perlukan masa untuk tenteramkan hati saya ni.

saya tahu tindakan saya lari dari ibu saya ni adalah satu dosa dan hanya memburukkan keadaan, tapi apa patut saya buat? saya bimbang hilang sabar dan melepaskan kata2 yg kasar kepada dia.
tolonglah beri idea mcm mana saya nak handle masalah saya dengan ibu saya ni. terima kasih.

rara teri

Posts : 1
Join date : 11/07/2013

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum