setelah 4 tahun

View previous topic View next topic Go down

setelah 4 tahun

Post  apitkovsky88 on Tue Oct 12, 2010 12:04 pm

assalamualaikum ,
saya graduan lepasan ipt yang kini sedang mencari pekerjaan.baru-baru ini saya ditinggalkan kekasih setelah beberapa tahun bersama.masaalahnya,kami kerap terlanjur selama kami bersama dan disebabkan itu,saya tidak sanggup membiarkan kekasih saya ini hilang arah begitu sahaja.saya bertanjggungjawab dalam membantu apa sekalipun permasaalahan untuk memastikan masa depannya tidak terumbang ambil sekiranya terjadi apa-apa kepada saya.akan tetapi kekasih saya mudah berubah hati walaupun hanya seminggu tidak bersua mahupun tidak sms.mengapa ini terjadi dengan alasan dia tidak merasakan apa-apa dalam perhubungan kami selama ini.saya benar-benar kecewa dengan alasannya yang cuma dihantar dalam sms.Ini bukan kali pertama dia meninggalkan saya sebegini rupa.Dimana letaknya maruah saya sebagai lelaki walaupun sepatutnya dia lebih paham akibat dari kejadian ini.Apakah lumrah manusia ditinggalkan ketika tidak berharta,ketika tidak mempunyai apa-apa?Untuk pengatahuan prof,keluarga saya selalu ada masaalah,ibu dan ayah kerap gaduh akibat orang ketiga.Sebagai anak sulung,segala tanggungjawab keluarga digalas saya.saya benar-benar tertekan dengan pelbagai masaalah ini dan saya berkongsi segalanyanya dengan kekasih saya.Tetapi kini dia telah meninggalkan saya.Kadang-kadang saya sering mempersoalkan takdir diri mengapa jadi begini sedangkan saya tahu saya tidak sepatutnya begitu.saya betul-betul buntu dengan segala dugaan yang saya hadapi.

apitkovsky88

Posts : 1
Join date : 12/10/2010

View user profile

Back to top Go down

ada jalannya

Post  kak s on Mon Dec 13, 2010 10:43 am

salam, adik, tahniah kerana berani ujarkan masalah ni kepada pengetahuan umum. langkah pertama utk atasi masalah ialah akui masalah tersebut dan adik dah pun akuinya. congrats!!

first, akak nak nasihatkan adik jangan over dengan perasaan sampai tensen2. why? cube fikirkan, maybe partner adik pun sesal dengan masalahnye and perlukan ruang untuk bersendiri buat seketika. hmm, masalah keluarga ni common, akak pun ada problem jugak dengan family tapi sampai tensen tak tentu hala no point lah. come on, adik kena fokus dulu dapatkan keje then slow2 minta petunjuk dari tuhan how to solve the thing. akak sendiri sarat dengan problem jugak, tapi slow2 akak treat the matters, aka pergi opis, jumpe client, kawan2 and bile masalah tu datang,akan cube selesaikan, if gagal? akak try lagi sekali.

dear buddy, do not prolong your life with burden. jem otak karang. salam hepi buat adik ok?

kak s
Guest


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum